Uitgevers weten waar het over gaat wanneer de term ‘Eindredactie Plus’ valt. Een intensieve begeleiding van auteurs, om een zo sterk mogelijk verhaal op papier te krijgen.

Je kunt een tekst – elke vorm van tekst – op verschillende niveaus verbeteren: op microscopisch kleine schaal (punten en komma’s, het zogenoemde correctiewerk), tot helemaal uitgezoomd en heel globaal (taalsoort, stijl). Een eindredacteur kan je daarbij helpen. Al lijkt het dat niet iedereen die zich eindredacteur noemt, ook daadwerkelijk de taalkennis heeft en/of gebruik maakt van de bij het vak behorende systematiek. Met als gevolg minder goede hulp, en dus minder goede teksten, en zo minder waardering voor het werk van eindredacteuren in het algemeen.

Een echt goede eindredacteur moet in staat zijn een tekst systematisch aan te pakken en te verbeteren, én feedback te geven aan de opdrachtgever over waar het precies aan schort. Precies vertellen wat op alle niveaus de aandachts- en verbeterpunten zijn, zodat de schrijver kan groeien in zijn of haar vak. Dat is goede eindredactie. Eindredactie Plus gaat nog wat verder: de eindredacteur helpt de auteur met alle vragen en onzekerheden die het schrijven betreffen, geeft meerdere mogelijke oplossingen voor ‘problematische’ passages en geeft inspiratie en suggesties welke kant op te gaan met het verhaal of de boodschap. De eindredacteur verdiept zich hiervoor in het onderwerp (als ‘ie er niet al in is gespecialiseerd) en denkt actief mee. Zeker voor beginnende schrijvers en ondernemers die een goede bedrijfssite op poten willen zetten is dat van grote toegevoegde waarde, aangezien zij vaak de kennis of kunde ontberen om echt goede teksten te creëren.

Eindredactie Plus werkt bij kleine projecten (bijvoorbeeld websites of artikelen) net zo goed als bij dikke pillen. Ik heb al een aantal schrijvers (en hun uitgevers) en ondernemers het maximale eruit laten halen door mijn intensieve begeleiding. Lees hierover op deze pagina, zij verwoorden het beter dan ik 😉

Voor korte teksten reken ik 18 cent per woord, hoe meer tekst hoe lager het tarief. Wil je een vrijblijvende offerte, of meer informatie? Neem contact op!